jueves, 17 de octubre de 2013

Wikispace


Un wiki, és un lloc web, les pagines de la qual poden ser editades per diferents persones, és a dir, que permet desenvolupar un aprenentatge col·laboratiu a través de la web. Els usuaris poden crear, modificar o esborrar un mateix text que comparteixen.
Un gran avantatge de la wiki es que  el sistema manté una còpia de totes les versions que es vagin creant de manera que, si en algun moment es necessita, es pugui recuperar qualsevol estat anterior a la pàgina e inclús conèixer i valorar la intervenció i contribució de cada usuari.
El gener del 2001, els fundadors del projecte d'enciclopèdia Nupedia, Jimbo Wales i Larry Sanger, van decidir utilitzar un wiki com a base per al projecte d'enciclopèdia Wikipedia, que posteriorment s'adaptaria al català amb el nom de "Viquipèdia". Originalment es va usar el programari Use Mod, però després van crear un programari propi, MediaWiki, que ha estat adoptat després per molts altres wikis.


Què podem fer amb una Wiki?

 - Creació d'enciclopèdies col·laboratives.

- Cada vegada són més utilitzades en empreses i comunitats com a webs i intranets econòmiques i eficaces per a la gestió del coneixement.

- Podem connectar amb pàgines relacionades de manera fàcil i intuïtiva, i mostra si la pàgina a què s'enllaça ja s'ha creat o encara no.

- Podem treballar col·lectivament a distància.

-Pot intervenir un grup de gent molt gran, inclús hi han cops que pot intervenir tothom que vulgui, potser en casos amb algun tipus de moderació.

-Etc.


No hay comentarios:

Publicar un comentario