jueves, 17 de octubre de 2013

El cinema i l'educació

El cinema ( del grec Kino,moviment) o cinematografia és l'art de realitzar films cinematogràfics. Podem relacionar d'una manera molt directa aquests films cinematogràfics amb el cinema, ja que aquest complementa coneixements, integra idees i llenguatges.





El cinema ens obre moltes portes a causa que veient una pel·lícula podem experimentar diferents emocions reaccionis i pensaments, és una eina cultural que des del meu punt de vista es deuria de potenciar tant a les aules com a casa. 

Actualment és habitual que els nens vegin pel·lícules a l'escola. Això pot ser tan beneficiós com dolent, per una banda, si la pel·lícula és projectada en un context educacional serà beneficiosa pels alumnes, però si aquesta és projectada per omplir hores mortes o en èpoques en les quals s'apropen les vacances, els nens veuen el cine com un simple entreteniment, quant realment és una eina molt forta de la que podem aprendre, i un mal ús d'aquesta eina pot ser pejoratiu.

Un cop s'aconsegueix que el cinema sigui una eina educativa a l'escola -ja sigui pels valors que inculca o  el reforç que pot donar a l'alumne per entendre millor la lliçó-  crec que també s'ha de fomentar en casa la projecció d'aquest tipus de films ja que per desgracia els programes que televisius actualment no inculquen gairebé valors i projecten una mala imatge de la societat, cosa que fa tornar cap enrrere i no educar cap a un bon futur. 
Per tant hem de permetre que els alumnes puguin tenir a l'abast aquest recurs tant important tot i que no ho sembli. El cinema, emprat com a font d'informació, permet endinsar-se en l'estudi de la societat, conèixer cultures diferents a la pròpia, formar visions entorn d'esdeveniments passats, presents i futurs i moltes coses més.
 


Per tant podem dir que -gràcies a la seva capacitat de formar i informar de forma distesa i lúdica, ajudar als alumnes resoldre conflictes ja que han vist com es pot resoldre correctament a la pel·lícula, la mostra del món que proporciona  i altres coses,- el cinema és un recurs educatiu.


No hay comentarios:

Publicar un comentario